Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твИзразявам уважение, признателност и съчувствие

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твИзразявам уважение, признателност и съчувствие
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Опашките са български патент. Първо се нареждаш, пък после питаш за какво е

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Изразявам почитание, благодарност и състрадание към всички, които са вложили и работят в бранша на заведенията и които от година живеят в ужасяващи компликации, защото бяха лишени от опцията да упражняват специалността си, лишени са от приходите си. Но това стана в полза на цялото общество. Не се изричам от здравна позиция. Но от позиция на бизнеса поздравявам това, че оттук-нататък всечко е в ръцете на самия бизнес, а не на прехрана на данъкоплатците. Решението е взето и поддържам отварянето на заведенията. 

Това разяснява в ефира на Нова тв Георги Харизанов.

Не считам, че отварянето на заведенията е предизборно. Подкрепям всяко рухване на административна възбрана върху частен бизнес да работи, добави той.

Опашките са български патент. Първо се нареждаш, пък след това питаш защо е. Така Харизанов шеговито разяснява новината, че през днешния ден опашки е имало и пред заведенията, и пред лечебните заведения за имунизиране. 

 За България заведенията за хранене са вододела. Беше подписана договорка - независимост за сигурност. Затваряме заведенията, с цел да сте здрави. Но който подписа такава договорка, нормално губи и двете, разяснява Андрей Райчев.

Нито един огромен български политик не взе страха на хората за свое средство. Така че ги приветствам - всичките политици. Никой не стана и не сподели, че някой ни убива, не употребява за трупане на гласове страховете на хората. Това е доста хубаво. У нас не се появи подобен популист, разяснява Райчев. И добави, че примерно в Гърция хората изцяло са си дали независимост - излизат единствено против СМС на открито.

Моделът на Бойко Борисов по време на епидемията беше като този на Тодор Живков при соца  - всичко е неразрешено, само че може. Ресторантите бяха неразрешени, хората ходеха. Маските бяха наложителни, само че този, който не желае, не носи. Това е верният модел за България. От една страна успокояваш тези, които се опасяват, с ограничения. От друга страна не притесняваш тези, за които това е ужасно посягане. Аз съм един от тях. Тази нервност посегна на моята независимост. Аз се усещам всеки ден стеснен, афектиран, потиснат, уточни Райчев.

Според него главната виновност за страха е на Световната здравна организация, не на държавните управления. 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР